Nattsvart för Hammarby - ingen seger på hela säsongen

Dam

Hammarby förlorade hemma mot Jitex med 1—3 och ser ut att få allt tuffare att hänga kvar i damallsvenskan i fotboll.

Efter att ha avverkat första halvan av säsongen med en nolla i segerkolumnen hoppades Hammarby ta första segern för säsongen när Jitex kom på besök. Men då hade de behövt få stopp på Annica Sjölund. Jitex anfallare gav bortalaget ledningen i den 53:e minuten och ökade på till 2—0 sex minuter senare. Ett straffmål från Leena Puranen på tilläggstid gav visst hopp, men i anfallet efter satte Sjölund sitt tredje mål i matchen.

Segern förde Jitex upp på säkrare mark i tabellen, medan Hammarby ligger kvar näst sist.

Göteborg tog en viktig seger hemma mot Kif Örebro, seger 3—1. Gästerna hade ledningen i paus tack vare ett självmål, men i den andra halvleken vände Göteborg till seger efter mål från Anna Ahlstrand, Sara Lindén och Jenny Hallstenson.

Tyresö besegrade jumbon Dalsjöfors med 4—0 på bortaplan. Men segern var inte lika övertygande som segersiffrorna antyder. Det stod 0—0 i paus och det var först efter Elaines 2—0-mål i den 70:e minuten som Tyresö kunde spela ut. Segern innebär att Tyresö klättrar till tredje plats i tabellen, tre poäng bakom tvåan Umeå, som möter serieledande Malmö på tisdag i en match som fullbordar den tolfte omgången i damallsvenskan.