Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Nilla Fischer om det stora sveket: "Kände mig maktlös"

I "Sommar i P1" berättar Nilla Fischer bland annat om den tuffa tiden efter att hon kommit ut som homosexuell.
- Jag kände mig maktlöst och tappade orden. Det gjorde så jäkla ont, säger hon i radioprogrammet.

Nilla Fischer som av många ses som en av världens absolut bästa mittbackar var under måndagen sommarpratare i "Sommar i P1".

Den 30-åriga Wolfsburgs-stjärnan pratar om sin fotbollskarriär i stort, men också om den tuffa tiden i privatlivet då hon kom ut som homosexuell.

Hon berättar bland annat om svårigheterna att komma ut som homosexuell.

- Det var starka känslor som gjorde att jag inte kunde annat än att fortsätta träffas. Trots den ångest jag kände över att träffa en tjej så var det ingenting mot den attraktion, lycka och spänning jag kände när vi träffades, säger Nilla Fischer i sitt Sommarprat med P1.

När landslagsstjärnan kom in på att hon på en del håll inte fick den stöttning hon kände att hon behövde blev rösten ansträngd och tårarna var inte långt borta.

- Jag själv har personer i min närhet som själva inte tagit emot min berättelse på det sätt som jag hade behövt. I situationen när det hände kunde jag inte förstå det. Jag kände mig maktlös och tappade orden. Och det gjorde så jäkla ont i mig.

Fischer är sedan 2013 gift med Maria-Michaela och mittbacken hoppas nu att hennes öppenhet ska inspirera andra till att våga komma ut.

- Jag sa till Maria-Michaela att "jag har inte gjort något fel". Det är inte så att du börjat knarka eller begått ett brott. Jag har bara träffat en tjej.

Längre in i programmet riktade Fisher även en rejäl känga mot Fifas avgående ordförande Sepp Blatter.

- Som kvinnlig fotbollsspelare undrar jag om det finns en genuin vilja att ändra på hur strukturerna ser ut. Jag spelar som bekant damfotboll. Fifa bestämde att det skulle heta dam-VM, men hur kan jag vara förvånad, när Fifa styrs av Sepp, detta pucko, Blatter. Han som bland annat föreslagit att vi damer ska spela i mer feminina kläder.

Nilla Fischer har hunnit göra 131 landskamper för Sverige i vilka hon gjort 19 mål.

Hennes sommarprat i sin helhet hittar du här.

Publicerad 2015-07-13 kl 17:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons