Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Nkwocha satsar på ett fjärde VM: "Vill absolut ta chansen"

Foto: SCANPIX

I söndags vann Perpetua Nkwocha en fotbollsturnering i Skellefteå med Clemensnäs. Dagen efter reste 39-åringen till Lagos för att ansluta till Nigerias landslag.
- Jag får möjligheten att komma med i VM-laget till Kanada och den chansen vill jag absolut ta, säger hon till TT.

Perpetua Nkwocha har spelat nio säsonger i Sunnanå. Hon är en legendar i afrikansk damfotboll. Fyra gånger har Nkwocha tagit emot priset som Afrikas bästa spelare. På meritlistan finns tre VM- och OS-turneringar. Nu är siktet på ännu ett stort mästerskap.

- Jag har haft kontakt med vår coach (Edwin Okon) och han frågade om jag ville komma och träna med landslaget under april-maj. Självklart, svarade jag. Jag kommer aldrig att bli en startspelare men han vill nog ha mig med för min rutin och erfarenhet från stora mästerskap. Vi har ett ungt lag, sägerr Nkwocha.

"Peppe", som hon kallas, lämnade Sunnanå i höstas när landslaget kallade på henne inför Afrikanska mästerskapen. Det blev ännu en mästerskapsvinst, några inhopp och mål förstås.

Vill bli svensk
Spelarkarriären i Sunnanå är över. I vinter har Nkwocha tränat division 2-laget Clemensnäs i Skellefteå. Hon ska även söka svenskt medborgarskap.

- Jag har spelat några matcher som mittback. En bra position för mig, då har jag koll på alla i laget. Det var kul att vinna Domarcupen i helgen innan jag åkte, alla i laget önskade mig lycka till och jag hoppas verkligen att jag får en plats i VM-laget. Det skulle vara fantastiskt, säger Nkwocha.

Sverige inleder mot Nigeria i VM den 8 juni i Winnipeg.

- Jag har sett alla Sveriges landskamper i år och de har spelat ojämnt. Bra anfall men sämre försvar. Vi har två mycket duktiga anfallare Asisat Oshoala (Liverpool) och Desire Oparanozie (Guingamp). Jag tror de kan ställa till problem för det svenska försvaret, säger Nkwocha.

Bättre lag nu

TT: Vilka chanser har Nigeria i VM?
- I Nigeria tror man alltid att man ska vinna, säger hon med ett skratt.

- Vi har ett bättre lag nu än i tidigare VM-turneringar. Det finns många unga lovande som redan spelar utomlands, det ger dem erfarenhet. Vi siktar givetvis på att gå vidare från gruppen, sen kan allt hända.

Amerikanskan Kristine Lilly är med sina 36 år äldsta målskytt i dam-VM.

Perpetua Nkwocha var 35 år när hon gjorde matchens enda mål när Nigeria besegrade Kanada i VM 2011.

 

Publicerad 2015-04-14 kl 13:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons