Norrettan: Kvarnsveden leder serien

Dam

En av nykomlingarna i Norrettan leder sensationellt densamma efter att ha bortabesegrat en annan. Kvarnsvedens IK från Borlänge slog Mariehems SK i Umeå med 3-0.

Lyckan var inte med Mariehem, stolpskott i första halvlek av Therese Kapstad och ribba i andra av Marielle Sikström.

- Kvarnsveden har en spelare som egentligen inte hör hemma i den här serien utan i Damallsvenskan, säger Mariehems tränare Christer Oscarsson.
Han avser med det Kvarnsvedens Darcel Molon, landslagsspelaren från Trinidad & Tobago.
- Det är litet Marta över henne, tillägger Christer Oscarsson.
Kvarnsvedens tränare Tony Laszlo framhåller amerikanskan Sarah Elnicky som nickade in 0-2 efter en kort hörna.
Första målet gjorde Maria Liljenborg efter ett inspel från kanten.
Kvarnsvedens båda sista mål tillkom under de sista minuterna av matchen, först Sarah Elnickys 0-2 och på tilläggstid 0-3 genom Darcel Molon som kom fri.

Publicerad 2009-05-02 kl 21:27