Norrettan: Målsnåla Rågsved gjorde fyra mål

Dam

Rågsved tog tre poäng viktiga poäng i en målrik match mot Mariehem i en kall och regnig match i Umeå och vann med 4-3.

Före denna match var Rågsved Norrettans näst målsnålaste lag framåt.
- De första 25-30 minuterna i första halvlek var nog de bästa vi har gjort i år. 1-0 gjorde Therése Dahlberg i den 5:e minuten och 2-0 Lisen Åkerlund i den 19:e minuten, berättar Rågsveds IFs tränare Johan Eklöv.
- Därefter slappande vi av och missade ett par målchanser som kunde avgjort matchen.

I stället klev Mariehems SK:s duktiga forward Therese Kapstad in och både reducerade till 2-1 i den 29:e minuten och kvitterade till 2-2 i den 52:a genom två mycket snygga frisparksmål. Mariehem kunde sedan också ta ledningen med 3-2 i den 66:e minuten genom ytterligare ett frisparksmål, denna gången av Amalia Persson.

Rågsved gav dock inte upp utan kom igen och lyckades både kvittera till 3-3 i den 72:a och fastställa slutresultatet till 4-3 i den 78:e minuten. Båda målen gjorda av Lisa Arnell.

-Jag är mycket nöjd över att vi kunde vända tillbaka matchen till vår favör och ta tre viktiga poäng, avsluter Johan Eklöv.

Mariehem är klart för nerflyttning men vem som ska följa med står mellan Brommapojkarna 19, Västerås BK 30 21, Rågsved och Sundsvall båda 23 poäng.
Publicerad 2009-10-04 kl 20:00