Norrettan: Mest medvind för Danmarks IF

Dam

Kraftig vind var viktig för vinst. Danmarks IF hade den i ryggen i andra halvlek när Mariehem besegrades med 4-2 (1-1).

Det hala naturgräset var lika för båda lagen. Mariehem öppnade optimistiskt och stressade hemmalaget Danmark. Therese Kapstad fick se sin frispark efter en kvart slinka in under Åsa Vallgårda i Danmarks mål.
Danmarks IFs kvittering kom på nick av Mikaela Björklund strax före halvtid.
Mariehem försatte sina chanser i första halvlek. I andra var Danmark det stressande laget. Jenny Jansson gjorde 2-1. Tio minuter senare kvitterade Sofia Jacobsson (lån från Umeå IK) för Mariehem.
- Det var ett underligt mål. Vi får reda ut på nästa träning hur det egentligen gick till, säger Danmarks IFs tränare Max Andersson.

Mariehem fick ny energi av målet men det blev ändå Danmark som gjorde de båda sista - i medvind - 3-2 genom Caroline Lundberg och 4-2 Ida Norström.
- Våra kantspringare "Carro" och Ida vill jag ge särskilt beröm, säger Max Andersson.
- Trots förlusten tycker jag ändå detta var ett fall framåt för oss, säger Mariehems SKs tränare Christer Oscarson.
Publicerad 2009-06-14 kl 22:18