Norrettan: Vasalund-vinst över Kvarnsveden

Dam

Vasalund tig sin första seger efter de tre senaste matcherna. Kvarnsveden, tidigare serieledare, förlorade sin andra i rad. Det blev 2-1 (1-1) till Vasalund.

Alla naturgräsplaner i Stockholms-området var dyngsura efter allt regnet och det inverkade givetvis på spelkvaliteten.
Karin Sandbrink utnyttjade ett friläge till att ge Vasalund ledning efter 13 minuter. Tio minuter senare kvitterade Sara Rundgren för Kvarnsveden. Hon fick fylla luckan efter avstängda Darcel Mollon.
Kvarnsveden hade chans till segermål när Julia Roddar tvingade Vasalunds målvakt Sena Mujezinovic till en jätteräddning.
Vasalund fick sista ordet genom Mia Jalkeruds mål fyra minuter före full tid.
Det blev mera kriga, kämpa och tillfälligheter som avgjorde. Därom var både Vasalunds tränare Christer Holmstedter och Kvarnsvedens Tony Laszlo överens.

Publicerad 2009-06-14 kl 21:54