Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Norrländsk rutin till Vittsjö

Lagom till toppmatcherna mot Jitex hemma på söndag (8/6) och därefter Stattena borta (14/6) förstärker Vittsjö sin damtrupp med en rutinerad målvakt.

Det är Sonja Fransson, som förra säsongen spelade i Piteå IF och som i förra årets Norrettan slogs om en plats i Damallsvenskan mot Umeå Södra. Hon är nu spelklar för Vittsjö inför de stundande matcherna mot de båda topplagen.

Sonja Fransson, 24 år, som ursprungligen kommer från Luleå och har Alviks IK som moderklubb, kom till satsande Piteå IF inför säsongen 2005. Det året vann Piteå sin div 2-serie och klarade sen även kvalet till Norrettan. Hon var därefter Piteås förstemålvakt under säsongerna 2006 och 2007. Det här året valde Sonja att fortsätta sina studier till lärare i Malmö och hade egentligen tänkt att ta ett års ledigt från fotbollen.

- Vi har ju länge sökt med ljus och lykta efter en rutinerad målvakt, egentligen ända sedan i höstas, då vi blev klara för spel i Söderettan, säger Vittsjö GIKs sportchef Kristofer Nilsson, som genom ett tips fick nys om att Sonja befann sig i Skåne och en första kontakt togs redan i början av april. Efter några dagars betänketid tackade Sonja dock nej till Vittsjös erbjudande vid den tidpunkten. En ny kontakt togs efter ett tag och nu kunde damsektionens ordförande Mats Jönsson, tillsammans med huvudsponsorn Calevi Hämäläinen på Wiwood att presentera en lösning som skulle kunna möjliggöra spel för Sonja i Vittsjö.

Sonja har nu kört ett antal pass med laget och tränare Lars-Göran Edfors samt målvaktstränare Ulf Jacobsson är hittills mycket nöjda med vad de fått se.
-Vi har nu fått en riktigt duktig målvakt med rutin från högre nivå och det är ju just det vi sökt efter en längre tid!

Publicerad 2008-06-05 kl 14:10
Annons
Annons
Annons