Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Norsk duo klar för Linköpings FC

Linköpings FC har kommit överrens med norskorna Nora Holstad Berge och Ingrid Schjelderup om kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Detta är två riktigt välutbildade spelare som vi kommer att få stor nytta av, säger LFC:s fotbollsansvarige Bengt Ekholm.

Den nya regerande svenska mästarklubben fortsätter att bygga nästa års spelartrupp.
– Vi är väldigt glada över att Nora och Ingrid valt att spela med oss nästa år. De är båda två riktiga karaktärsspelare som kan användas på många olika positioner, säger Bengt Ekholm, fotbollsansvarig i Linköpings FC.

Efter fem respektive sex säsonger i Kolbotn väljer nu alltså norskorna att prova på spel utanför hemlandet. En ny upplevelse som de båda ser fram emot.

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att spela för Linköpings FC i Damallsvenskan. Klubbens snabba utveckling till ett av Nordens allra bästa lag har imponerat och både Ingrid och jag är helt säkra på att vi kommer att utvecklas mycket i LFC, säger Nora Holstad Berge.

Holstad Berge och Schjelderup är sedan länge bofasta i det norska U23-landslaget där den förstnämnda också är lagkapten. Mittfältaren Schjelderup har dessutom fått prova på A-landslagsspel vid två tillfällen. Ett landslag som de båda siktar på att bli ordinarie och tongivande i.

– Vi satsar båda hundra procent på fotbollen och målet är att bli stabila spelare på högsta internationella nivå, klargör Nora Holstad Berge.

Hon är i grunden försvarsspelare som spelat med den norska storklubben sedan sommaren 2005. Ingrid Schjelderup, som varit i Kolbotn sedan 2003, är mittfältare, men kan också användas försvars- och/eller anfallsspelare.

Publicerad 2009-11-26 kl 16:18
Annons
Annons
Annons