Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Norsk flickturnering succé i Jordanien

Fotbollsturneringen i Amman får 16-års flickspelare från länder i Mellanöstern - och Norge den här veckan skilde sig från andra cuper.

För en vecka sedan berättade damfotboll.com att turneringen fick FIFA att göra ett undantag för uteslutningen av Iraks fotbollsförbund genom att ett flicklag därifrån tilläts deltaga i den jordanska turneringen.
16 flickor från Jordanien, Iran, Irak, Syrien, Libanon Palestina och Norge samlades i Amman.
Det ovanliga var att av dem bildades åtta nya lag under veckan med vars två spelare från respektive land. Kvinnliga tränare och domare delades också in multinationellt.
Middle East Girl’s Football Festival ingår i Norges FFs Mellanöstern-projekt i samarbete med norska utrikesdepartementet och Jordaniens fotbollsförbund.
NFFs f d ordförande Per Ravn Omdal har varit huvudansvarig för arrangemangen. I arbetet har även deltagit en av Norges bästa spelare genom tiderna Heidi Störe som ansvarar för elitsatsningen inom norsk damfotboll, likaledes f d landslagsspelarna Monica Knudsen, Anita Rapp och Görel Kringen, den senare numera tränare i Trondheims-Örn - samtliga med oslagbar rutin.
FIFA skickade två observatörer, en av dessa var Monica Staab som tränade FFC Frankfurt fram till guld i UEFA Women´s Cup.
- Det här är fantastiskt, se vilken glädje tjejerna utstrålar av känslan av att ha ett värde. Den här turneringen kommer att ge resultat både på kort och lång sikt, säger Monica Staab till Norges FFs hemsida.
De norska spelarna plockades från olika klubbar och kände inte varandra tidigare. De berättar också om hur de lärt sig av nya jämnåriga lagkamrater och deras kulturer och att de lärt ut litet av sin norska till dem. Samvaron vid sidan av plan var lika viktig som att spela och träna fotboll, det senare den gemensamma nämnaren när engelska och arabiska inte räckte till.

Publicerad 2009-11-29 kl 19:18
Annons
Annons
Annons