Nu är Hanna hel igen

Dam

Drygt en hel halvlek och inga krämpor när hon steg av kunde Hanna Ljungberg summera efter Umeå IKs 3-0-seger över KIF Örebro.

Trots den klara segern var det inget övertygande spel UIK visade upp. Det märktes tydligt att senaste seriematchen låg nästan två månader tillbaka i tiden.
Det var come-back för Marta efter hennes avstängning. Ett mål, målgivande hörna och en målgivande passning blev hennes facit.
Som vanligt var det Karolina Westberg som nickade i mål på hörnan, 1-0 efter 10 minuter. Det tog bara fyra minuter innan Mami Yamaguchi hann fram på en retur KIF Örebros målvakt Kristin Hammarström tvingades lämna efter Martas inlägg. Några minuter före full tid gjorde Marta själv 3-0.
- Andra halvlek slarvades alldeles för mycket med passningsspelet. Vi kan bättre än så här, säger UIK-tränare Andrée Jeglertz.

Han berömmer KIF Örebro-målvakten.
- Kristin gör alltid bra matcher mot oss, räddade flera frilägen och hade flyt när Marta och Mami prickade ribba och stolpe.
Ett fatalt missförstånd mellan UIKs back Johanna Frisk och målvakt Ulla-Karin Rönnlund var nära att resultera i självmål. Det var KIF Örebros bästa chans att spräcka nollan.
På söndag möter Umeå IK Sunnanå borta i Svenska cupen.
Publicerad 2008-08-28 kl 22:50