POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Nu är Linköpings FC där...

- När vi tidigt i våras såg spelprogrammet för första gången spekulerade vi lite om att ”den där matchen mot Umeå i början av september kan ju bli något alldeles extra”.

Det säger Linköpings FCs tränare Daniel Pettersson inför onsdagkvällens toppmöte i Damallsvenskan.

- Det förutsatte att vi kunde vara med och bråka där uppe i toppen det här året. Och bråkar, det är precis vad vi gör - om guldet, med Umeå. Och nu har vi en ren seriefinal att se fram emot här hemma på Folkungavallen i Linköping. Det kan bli hur spännande som helst, men vi ska också ha klart för oss att det återstår många tuffa matcher för båda lagen efter den här samt att vi inte på något sätt kan räkna bort LdB FC Malmö i kampen om guldet. Så oavsett resultatet i den här drabbningen avgörs inte serien i och med den här matchen - eller...?

Linköping fick just den behagliga höststart som man hade hoppats på mot Bälinge i söndags (vinst med 4-0) där LFC avgjorde matchen i ett tidigt skede och även kunde gå runt på en hel del spelare.
Då var inte Jessica Landström med. Hon var avstängd men är med mot Umeå I och tillför viktig tyngd i anfallsspelet.
Umeå IK fick ta i för att vända underläge tre gånger mot Sunnanå i Svenska cupen i söndags.

- I Umeå gäller det som vanligt att se upp med Marta. Men vad som är minst lika viktigt är att inte stirra sig blind bara på henne. De har så många fler vapen än så varför vi måste vara på tårna hela tiden på alla håll och kanter, påpekar Daniel Pettersson.

- Jag tror på en mycket sevärd match mellan två lag som båda vill vinna och där det kommer ges och tas i varje närkamp. När vi mötte Umeå i våras avgjorde vi i 94:e matchminuten (vinst 3-2) efter en riktig ”holmgång” och även om man blev 5 år äldre under matchens gång skulle jag mer än gärna stå ut med samma scenario den här gången…

Publicerad 2008-09-02 kl 18:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå