POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Nu leder Umeå IK med bara två poäng

Kopparbergs/Göteborg blev andra laget i år att besegra Umeå IK i Damallsvenskan. Det blev 1-0 (1-0), målet så klart signerat skyttedrottningen Linnea Liljegärd.

Umeå IK inledde bäst med ett ribbskott av Emma Berglund.
Bara sekunder före halvtidsvilan slog Linnea till. Hon fick en djupledsboll. Carola Söberg i UIK-målet rensade men inte bättre än att bollen studsade Linneas väg och sakta rullade i mål.

Båda lagen fick gruppera om sina försvar. Anna Paulson som varit med i samtliga matcher blev sjuk och kunde inte följa med till Göteborg. Karolina Westberg och Elaine bildade mittbackspar med Emma Berglund och Maija Saari på var sin kant.
Trots att Marlene Sjöberg fick en blodutgjutning i ena knäet i veckan gjorde hon en jättematch som back. Sara Lindén hade halsont men kämpade sig igenom matchen.

- I vanliga fall spelar vid 4-4-2 men nu ändrade vi till 4-5-1 för att slippa få jaga felvända, en anpassning till motståndet, förklarar Kopparbergs/Göteborgs assisterande tränare Christian Andersson.
Ni fick tydligen stopp på Ramona Bachmann?
- Ja, men hon är oberäknelig, ibland tog hon skott där många väntat en passning istället.
Närmast att kvittera i andra halvlek var Mami Yamaguchi som prickade ribban.
Sista 20 minuterna flyttade UIK upp fler spelare. Sofia Jacobsson och Johanna Rasmussen byttes in. Riktigt farligt framför Hedvig Lindahl i Kopparbergs/Göteborgs mål blev det ändå inte.
Anmärkningsvärt att detta var andra matchen i rad som Umeå IK inte gjorde något mål.

Publicerad 2009-07-27 kl 23:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå