Nu sviker publiken Kristianstad

Dam

I ett soligt Kristianstad tog hemmalaget emot Kopparbergs/Göteborg inför årets lägsta publiksiffra 483 åskådare.

Den trogna skaran som hade sökt sig till Vilans IP fick se bortalaget vinna välförtjänt med 3-0 (1-0) mot ett blekt Kristianstads DFF som endast skapade ett par halvbra målchanser.

Det var ingen tillfällighet att mittbacken Jane Törnqvist sköt (ej nickade) ett mål liksom i förra matchen mot Piteå. Kopparbergs/Göteborg fick en frispark vid mittlinjen efter 16 minuter. Jenny Hallstenson slog den. Hemmaförsvaret lyckades inte rensa undan bollen bättre än att den hamnade hos Jane Törnqvist som rusat över hela plan. Hennes skott letade sig in i höger burgavel bakom Brett Maron i Kristianstad-målet.

- Jane har spring i benen så det var inte så anmärkningsvärt, tyckte Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson efter matchen.
Annars var det nog Johanna Almgren som sprang mest antingen hon dök på vänster- eller på högerkanten.
Sedan radade Kopparbergs/Göteborg chans efter chans. I 22:a minuten hittade Marlene Sjöberg Linnea Liljegärd som sköt strax utanför, tre minuter senare Lisa Ek ett långskott, Brett Maron lyckades tippa den välplacerade bollen till hörna innan den var på väg att slinka in i krysset.
Minnuten senare hade Kristianstads bästa målchans i första halvlek, en frispark strax utanför straffområdet av Sofie Persson. Men alla KDFFs avslut på mål var plockbollar för en landslagsmålvakt som Hedvig Lindahl.

Fem minuter in på andra halvlek slog Johanna Almgren ett inlägg till fristående Linnea Liljegärd som ökade till 2-0. En rejäl miss i markeringen av Damallsvenskans målfarligaste spelare.
Kristianstads dubbelbytte en kvart in på andra halvlek hade viss offensiv effekt. Frida Sjöfors och Sofie Andersson ersattes av Emma Sjödahl och Pernilla Falk. Samtidigt ändrades formationen till två anfallare. Frida Sjöfors fick jaga ensam på topp i första halvlek och blev ett lätt byte för rutinerade landslagsbackar som Jane Törnqvist och Stina Segerström. Icke desto mindre var det istället Linnea Liljegärd som var nära att göra 3-0 när hon blev fri med Brett Maron som reflexräddade. Målet kom istället i 72:a minuten genom Sara Lindén efter att Jenny Hallstenson och Marlene Sjöberg rullat upp Kristianstads vänsterförsvar.
Först efter 78 minuter fick KDFF sin första hörna i matchen och den följdes av ytterligare tre i tät följd. Holmfridur Magnusdottir stod för avsluten. Hon stod för övrigt för det mesta i sitt lag, där bristen på självförtroende lyser igenom efter nio raka förluster.

- Det är inte efter den här förlusten vi ska gräma oss. Kopparbergs/Göteborg är det bäst organiserade laget och vi har redan mött de bästa i Damallsvenskan. Det är ett lag som inte gör några misstag. Vi hade att satsa mest på försvar i den här matchen, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir.
- Vi måste slå dövörat till de negativa kommentarer som följer oss för att kunna vända det här,

Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson tycker inte hans kollega anledning att se allt i svart:
- Jämfört med i fjol är Kristianstads DFF ett bättre lag och man har haft mycket otur i jämna matcher. Vi var uppriktigt sagt litet rädda att det vända mot oss. Vår första halvlek här är jag nöjd med, den andra vill jag glömma men vi gjorde ändå två mål.