Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ny bestämmelse om otillåten live-rapportering

En fråga som kan vålla diskussion vid Svenska Fotbollförbundets representantskap gäller införande av en bestämmelse för live-rapportering från matcherna.

För att bland annat förhindra förekomsten av utländska spelbolag som illegalt förekommer i samband med svenska matcher föreslås att a l l fortlöpande resultatrapportering från match kräver tillstånd från arrangören eller förbundssstyrelsen, skriver SvFF inför representantskapet.

Svenska spel har monopol på tips och vadhållning om fotbollsmatcher i Sverige.
- Vi har sett representanter för utländska spelbolag på läktarna varifrån de varit ständigt uppkopplade och rapporterat till sina kontor och det vill vi sätta stopp för, säger vice ordföranden i SvFF Susanne Erlandsson.
- Därför behövs en bestämmelse att kunna åberopa. SvFF har egen liverapportering från de högsta serierna och EFD Matchfakta från damernas div 1-serier. Dessa berörs inte.

Svenska media har ofta egen live-rapportering på sina hemsidor?
- Media är ackrediterade och därmed vet arrangerande förening vilka de är. Klubbar är undantagna att rapportera från sina egna matcher. Där är det mest en ideell verksamhet. Det är den kommersiella varianten vi vill skydda den svenska fotbollen från, förtydligar Susanne Erlandsson.

Publicerad 2009-11-23 kl 21:45
Annons
Annons
Annons