Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ny mittbackskonstellation mot Kina

När Sverige på onsdagen möt Kina i Algarve Cup blir det med en ny mittbackskonstellation. Linda Sembrandt och Stina Segerström ska tillsammans med ytterbackarna Anna Paulsson och Sara Thunebro se till att stoppa Kinas offensiv.

Kina har i stort sett samma lag som i mötet med Sverige i OS ifjol. Två startspelare saknas, bland annat Han Duan som är över i USA och förhandlar om ett kontrakt med Los Angeles Sol i den amerikanska ligan.

Algarve samlar annars de allra bästa lagen och det betyder förstås en hel del för Sverige att få dessa tuffa tävlingsmatcher som förberedelser inför sommarens EM-slutspel i Finland.

Med Sara Larsson och Charlotte Rohlin borta blir man tvingade att testa nytt och Linda Sembrandt har så vitt jag vet inte spelat ihop med Stina Segerström i A-landslaget tidigare?
-Nej, det är nog första gången. Linda är mycket boll- och positionssäker, är bra i uppspelsfasen och har ett stort spelsinne. Linda och Stina kompletterar varandra bra, svarar Thomas.

Två offensiva backar, hjälper till och på mitten blir Caroline Seger balansspelare. Kosovare Asllani och Therese Sjögran tar plats på kanterna och rutinerade Victoria Svensson fullbordar diamanten som spetsen på mitten. Som forwards spelar Jessica Landström och förstås Lotta Schelin som redan är i full gång med seriespel med Lyon.
Sist men inte minst så är det Hedvig Lindahl som vaktar målet mot Kina.

Vad lägger ni mest vikt på vid mötet med Kina?
-Vi vill spela med fart och finnes och för det krävs snabba och rörliga spelare som löper mycket. Sen vet vi väl att Kina är bollskickliga och gärna spelar med korta pass, är snabba i första steget. Defensivt gäller det för oss att hålla ihop både i djup- och sidled. Men samtidigt måste vi våga kliva upp med laget och hålla det kort. Det lär väl komma en djupledsboll då och då men det får vi klara, menar Thomas som förstås inte har något emot att också vinna matchen.

Matchen mot Kina spelas på Estádio Municpal, Lagos på onsdagen kl 16.00 svensk tid.

Sveriges startelva ser ut så här:
1 Hedvig Lindahl - 4 Anna Paulson, 19 Linda Sembrant, 3 Stina Segerström, 6 Sara Thunebro - 5 Caroline Seger - 17 Kosovare Asllani, 11 Victoria Svensson [K], 15 Therese Sjögran - 9 Jessica Landström, 8 Lotta Schelin.

Publicerad 2009-03-03 kl 23:18
Annons
Annons
Annons