Ny vinst för Sveriges U21/23-landslag

Dam

Sverige lyckades vinna även mot Finland i den öppna nordiska turneringen i Dalarna. Finland stod som motståndare och Emma Stålhammar blev matchvinnare när hon gjorde 2-1 en bit in i andra halvlek.

Efter den lyckade 3-0-öppningen mot Skottland i tisdags lyckades man också vinna nyckelmatchen mot Finland i den öppna nordiska turneringen i Dalarna.
Återigen var det Madeleine Edlund som blev först i målprotokollet när hon gjorde 1-0 bara efter tre minuters spel på ett inlägg ifrån vänster av Emma Stålhammar.

Ledningen blev dock inte långvarig då Nina Hietanen lyckades kvittera sex minuter senare.

Sverige startade matchen bra men efter kvitteringsmålet tog Finland över.
-Vi visste att det skulle bli svår, säger Malin Andersson som onekligen har fått en bra start som förbundskapten för U21/23-landslaget med två vinster på två landskamper.

-Finland spelade bra mot Tyskland och gav oss en rejäl match. Dom spelar fysiskt och satte hög press på oss men vi klarade att hålla oavgjort i första halvlek och i pausen bestämde vi oss för att förändra en del.

Vilket motmedel använde ni för att slå tillbaka Finland?
-Jag envisas kanske lite för mycket med att tjejerna ska rulla boll till vararandra och det var nog det som gav Finland lite spelövertag i första halvlek. Det blev mycket bättre när vi i klev högre upp med mittfältet och började slå lite fler långbollar. Variationen i vårt spel blev bättre och till slut tyckte jag att vår fysik var avgörande. Finskorna tröttnade och när vi gjorde 2-1 kändes det som om att vi dödade matchen.

Förspelet till 2-1 började med en långboll ifrån högerbacken Alexandra Nilsson som Madeleine Edlund nickskarvade bakåt. Den bollen tog Emma Stålhammar hand om och lyckades ta sig fram i skottläge och skjuta under den finska målvakten i mål.

Nu väntar Tyskland i en ren gruppfinal på lördag. Tyskland slog Skottland med 4-0 och leder gruppen på fler gjorda mål före Sverige som ligger tvåa.
Publicerad 2008-07-17 kl 22:20