Nya backarna ger Kristianstad trygghet

Dam

Ifeome Dieake är från Skottland och Kia McNeil nyanländ från USA. Tillsammans formar de ett i det närmaste dyrkfritt mittlås. Bälinge kom inte igenom. Kristianstad vann med 4-1 (2-0).

Därmed bröts den tre matcher långa förlustraden. Tränarna Ulf Palmquist och Thomas Mårtensson hade ändrat på många positioner och satt spelare i nya positioner - med lyckat resultat. Allra mest lyckat var kombinationen McNeil-Dieke.

- Det känns härligt att se självförtroendet återvända hos resten av spelarna, säger Ulf Palmquist.
Erla Arnardottir som innermittfältare blev första målskytten. En något tursam frispark från drygt 35 meter som seglade ner i krysset bakom Veronika Svensson i Bälinge-målet. Hon hade solen i ögonen.
- Fast jag siktade på Kias huvud, sade Erla efteråt.
Bälinges tränare Zaine Söderlund hade ett annat ord för lyckoträff - en käftsmäll.

- Jag tycker vi hade spelet och det målet var inte vad vi hade väntat oss. Likadant 2-0 när vi blir straffade för ett felbeslut på mittplan.

Sofie Persson bröt ett uppspel och förvandlade med en snabb omställning det till en kontring som Susanne Moberg löpte fri på, rundade Veronika och sköt i tomt mål.
Veronika räddade i andra halvlek två frilägen mot Susanne.
3-0 kom efter en hörna av Susanne. Dittills anonyma anfallskollegan Frida Pettersson forcerade in bollen.
Efter en av Bälinges tre hörnor i andra halvlek reducerade Natalie Spilger i 79:e minuten. Natalie var den av Bälinges backar som läste situationerna bäst och fanns till reds för att rensa.
4-1 var ett klassmål, susanne Moberg slog ett hårt inlägg från höger som Frida Pettersson mötte på volley vid närmsta stolpe.
Bälinge sparade Katri Nokso-Koivisto till andra halvlek, likaså Emma Jonsson. De hade högre tempo och gav länge Bälinge-anfall än i första halvlek.
- Men det var på sista fjärdedelen bristerna blir uppenbara, förklarar Zaine Söderlund.
Publicerad 2008-06-05 kl 22:45