Nykomlingen nollade Ldb Malmö

Dam

Två högklassiga försvar. Två suveräna målvakter. 0-0 och efter fem omgångar är Kif Örebro och LdB Malmö fortfarande obesegrade i årets damallsvenska.

Kif Örebro är damallsvenskans stora överraskning så här långt och det tippade bottenlaget ligger efter fem omgångar på en imponerande tredjeplats - obesegrat så här långt.

Samma sak gäller LdB Malmö som kom till Behrn arena med tre segrar och en oavgjord match i bagaget och åkte därifrån med ytterligare en oavgjord.
Men den nolla i förlustkolumnen som var närmast att spricka var utan tvivel Kif Örebros. De första tjugo minuterna av matchen dominerade Malmö totalt.

Alla på arenan hade i princip noterat 0-1 när Kathleen Radtke och Manon Melis fick varsitt friläge framför Örebro-målvakten Stephanie Labbé men kanadensiskan gjorde en fantastisk dubbelräddning och halvleken blev mållös.

-Jag vet inte riktigt hur jag gjorde men det blev ju rätt bra, ler Labbé efter matchen och får beröm av tränaren Rickard Nilsson.

-Den räddningen är matchavgörande, konstaterar han men påpekar samtidigt att över hela matchen var chanserna jämnt fördelade.

Örebrotränaren var nöjd med en poäng.
-Oavgjort känns rättvist med tanke på att båda lagen skapar ungefär lika mycket offensivt - även om vi var illa ute i början av båda halvlekarna, erkänner Nilsson.

Närmast att göra något åt 0-0 i andra halvlek var Malmös Ramona Bachmann, inbytt i 56:e minuten då hon ersatte Therese Sjögran. Men Bachmanns skott från vänsterkanten gick i Labbés ribba och närmare än så kom inte Malmö.

Mest av allt imponerade de båda lagens förvarsspel och efter fem matcher har Malmö endast släppt in tre mål, Kif Örebro fyra. Fortsättning följer - och inte minst lär det vara dags för de damallsvenska konkurrenterna att ta Kif Örebro på fullaste allvar.

-Vi spelar som ett lag och vi är bra som lag, konstaterar succémålvakten Stephanie Labbé som endast släppt in fyra mål på fem matcher.
Publicerad 2013-05-09 kl 18:10