Nykomlingen slog mästarna Linköping

Dam

Nykomlingen Tyresö fortsätter att övertyga i Damallsvenskan

1-0 i den 40:e minuten, 2-0 i den 53:e. Holländskan Kirsten van de Ven låg med sina två mål bakom Tyresös skrällseger på söndagen, borta mot regerande mästaren Linköping. Nykomlingen har inlett säsongen starkt med två segrar på de tre första matcherna. Detsamma gäller för Linköping eftersom söndagens förlust var den första för säsongen.

Sämre går det för AIK. Söndagens 1-3 borta mot Kristianstad var tredje förlusten på tre matcher den här säsongen. AIK tog ledningen efter fem minuter, men hemmalagets Susanne Moberg vände på matchen på egen hand. Två mål i den första halvleken och ett i den andra gav Kristianstad segern.