Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Nystart och nytänk för Sverige

Det blev ett snöpligt respass för Sverige i EM. Efter förlusten åkte man hem direkt hem dagen efter och först nu har alla samlats och haft en möjlighet att snacka igenom kvartsfinalmissen

- Vi samlades i söndags och hela den dagen gick faktiskt åt till att låta alla lufta sina känslor. Vi var tvugna att få det ur systemet för att kunna börja om på nytt och sätta nya mål, säger Lilie Persson, assisterande förbundskapten, till damfotboll.com.

Blev det en känslig tillställning och vad kom ni fram till?
- Alla är vi tävlingsmänniskor som hatar att förlora, så det är klart att många hade en massa funderingar och att det var både klokt och lärorikt att snacka ut. Vi har lovat att ställa ännu högre krav på varandra under både tävling och träning framöver och nu är det full fokus på VM-kvalet.

Vad betyder det att, två av truppens äldsta, bästa och mest rutinerade, Victoria Svensson(slutat) och Therese Sjögran (skadad) inte finns med i VM-kvalmatchen?

- Dels tråkigt för en spelare som Therese att hon är skadad och att Victoria som varit en förgrundsfigur så länge inte längre vill spela i landslaget. Men samtidigt öppnar det sig chanser för andra spelare att ta en plats. Vi har en bra bredd och de två som blev inkallade efter de senaste skadorna var med under hela EM och vet hur vi spelar och vad som krävs av dem.

Hur ska ni slå Belgien?
- Genom att fokusera på vårt eget spel i första hand. Vi underskattar inga lag men får vi igång vårt spel har jag svårt att se att Belgien ska hänga med, avslutar Lilie.

Publicerad 2009-09-23 kl 18:45
Annons
Annons
Annons