POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
11å

Nytt hopp för Bälinge IF

Bälinge IF fick nej av Svenska Fotbollförbundet när man ville flytta över sitt elitlag till IK Sirius. Men nu finns hopp om en plats i Norrettan som Sirius/Bälinge nästa säsong.

Det kan bli verklighet om Bälinge IF:s extra årsmöte, den 6 november, beviljar damfotbollen möjighet att starta som ny egen förening, Uppsala DFF.
-Vi ville ju egentligen lyfta ut elitlaget men förbundet var inte beredda att utvidga praxis, säger Conny Sjöberg, ordförande i Bälinge IF Damfotboll.
- Men nu har vi hittat en annan väg som innebär att vi startar en ny förening, Uppsala Damfotbollsförening, dit vi planerar att flytta över damfotbollssektionen. Vi har haft löpande kontakt med SvFF:s jurister i det här ärendet och om allt går som det ska skall då kan Uppsala DFF behålla Bälinge IF:s plats i Norrettan, berättar Conny och fortsätter:
-Om det kan genomföras som planerat kommer UDFF:s ungdomsverksamhet senare att flyttas över till Bälingetrollen, som är vår farmarklubb. Därefter söker Uppsala DFF medlemskap i IK Sirius. När det är gjort så ändrar Uppsala DFF namn till förslagsvis Sirius/Bälinge och kan starta en egen flickverksamhet, något som Sirius är mycket positiva till. På det sättet kan damfotbollen i Uppsala ytterligare stärkas.

Två namnbyten låter inte helt enkelt?
- Det har hänt förr att ett lag i en förening lämnat och bytt namn men fått stanna kvar på den plats man hade i seriesystemet. Senaste exemplet var när Malmö FF Dam blev LdB FC, så det är helt i sin ordning vad gäller SVFF:s praxis. Om vi senare söker inträde i alliansföreningen IK Sirius möter heller inget hinder. Då har vi redan vår plats i Norrettan och kan bli Sirius/Bälinge.

Är det viktigt att heta Sirius och vad räknar ni med för synergier men namnbytet?
-Vi har trots vår prekära situation i Damallsvenskan lyckats plocka fram talanger. I helgen var tre iväg med flicklandslaget för att spela. Vi har dock varit för små i organisationen och har inte heller lyckats skapa den ekonomi som behövs för att ge tillräckligt bra förhållanden för våra tjejer.
Tillsammans med IK Sirius ska vi förbättra detta. IK Sirius är mycket seriösa och vill ha in flick/damfotboll i sin verksamhet. Dom är inte bara artiga och säger så, poängterar Conny.

När går den ny klubben upp i Damallsvenskan igen?
-Nu jobbar vi långsiktigt och får vi behålla våra talanger kan vi göra det om ett par år. Som alltid när man åker ur brukar de största talangerna lockas bort av andra klubbar, det är vi vana vid. Men vi hoppas att vi när allt är klart och vi får berätta för tjejerna hur vi ser på framtiden, att dom väljer att stanna och utvecklas i den nya föreningen. Här ska vi förädla inte bara talangerna utan även skapa bättre förutsättningar för dem att spela fotboll.

Publicerad 2008-10-31 kl 14:30

DAM

Blågult-stjärnan ska bli mamma

Elin Rubensson gravid - kommer inte till spel i år

Visa fler

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto