POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Nytt målkalas för Kopparbergs/Göteborg

Kopparbergs/Göteborg har avverkat två av de tre sista lagen i Damallsvenskan på rad med 8-0 (Stattena) och Piteå IF 7-0 på söndagen.

Nästa helg är det Kristianstads DFFs (o)tur. Det kunde ha blivit repris på förra helgens resultat i Helsingborg. Sara Lindéns långskott var på väg in i Piteå-målet när domare Susanne Borg blåste slutsignalen.

- Ingen skugga över Piteås unga målvakt Emma Gustavsson. Hon spelade långt ute för att kunna bryta och därför hade jag sagt till att vi skulle överraska med skott när det såg ut som om vi skulle passa bollen vidare, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.
Var det skillnad att möta Stattena och Piteå?
- Ja, det var större plan i Helsingborg och här på Valhalla har vi konstgräs. Stattena har någon klasspelare mer än Piteå som saknade sina kanadensiskor men å andra sidan spelade tuffare än Stattena.
Av alla målen mot Piteå, samtliga var spelmål, gladdes Torbjörn särskilt åt de som gjordes på inlägg, ett av Linnea Liljegärds tre samt Anna Ahlstrands 3-0. Det har Kopparbergs/Göteborg tränat särskilt på i veckan.
Sara Lindén leder nu skytteligan på 11 mål. Linnea Liljegärd gjorde de båda första målen i andra halvlek. Jane Törnqvist dök upp på rätt yta efter en hörna och hamrade in 7-0 med vänstran - inte på nick som hon brukar.
Skottstatistiken noterar inte ett enda avslut på mål för Piteå däremot 12 för Kopparbergs/Göteborg. Linnea Nilsson-Waaras nick utanför var det närmaste Piteå kom att spräcka nollan som nu är sju matcher lång.

Publicerad 2009-05-24 kl 16:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå