POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Nytt toppmöte i Damallsvenskan

AIK tar emot LdB FC Malmö på Skytteholm ikväll. LdB har revansch att fordra mot AIK som vann med 2-1 ifjol.

LDB FC Malmö har visat bra form de senaste matcherna och en vinst mot AIK i kväll skulle föra upp Malmö i serieledning igen. För tillfället ligger man trea i en haltande tabell.

AIK har inte med sin finska landslagsspelare Anne Mäkinen som dras med en skada. LdB har fått tillbaka sin holländska skyttedrottning Manon Melis som varit skadad en längre period.
Vi frågar LDB:s tränare Jörgen Petersson vad det betyder att ha Manon Melis tillbaka i truppen?
-Att vi får fler alternativ att välja mellan. Manon har tränat för fullt ett tag nu och är förstås sugen på att spela.
Spelar hon ifrån start?
-Det vet bara jag ännu, skrattar Jörgen som vill hålla startelvan hemlig ett par timmar till.

Linda Forsberg gjorde en kanonmatch mot Djurgården och det gjorde även Frida Nordin som hoppade in i andra halvlek och dominerade med sitt fräcka spel. De båda har dragits med skador men kan vi räkna med dem i startelvan?
-Vad gäller de här båda spelarna är att vi försöker balansera deras spel med tanke på deras skadebakgrund. Det går framåt hela tiden men nittiominutersspelare är dom väl inte ännu.

AIK hade en tuff start i årets Damallsvenskan men verkar ha hittat formen. Hur går dina tankar inför matchen, ni förlorade ju mötet ifjol på bortaplan?
– Vi förväntar oss en tuff match. Vi har i minnet att vi förlorade på Skytteholm med 2-1 förra året men i år har vi spelat och presterat bättre än vad vi gjorde vid motsvarande tidpunkt för ett år sedan. En annan sak att ta i beaktning är att vi är mer vana vid att spela på konstgräs nu eftersom vi tränar och spelar på det underlaget själva numera, avslutar Jörgen.

Publicerad 2009-05-19 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå