Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olycklig start för F19 i EM-slutspelet

12å

England vann med hela 3-0 över Sverige när slutspelet i F19-EM inleddes i Vitryssland på måndagen.

- Vi mötte ett mycket bra lag och hade egentligen behövt den här matchen för att spela ihop oss. Vårt normalt starka försvarsspel fungerade inte som vi varit vana vid, säger förbundskapten Calle Barrling.

Spelartruppen har måst förnyas med fyra nya jämfört med den som var med om att säkra slutspelsplatsen i våras.
- De nya är också duktiga spelare men man kan inte begära att de redan ska hitta rätt i alla lägen i vårt lagspel. Fram tills att England fick sitt första mål spelade vi jämnt.

Två av Englands mål föregicks av frisparkar som F19-landslaget normalt brukar klara ut. Nu blev det en olycklig touch i muren och Susanne Nilsson i målet blev helt ställd.

ANNONS
0-2 efter 37 minuter var emellertid resultatet av ett fint instick till Toni Duggan, en av det engelska lagets bästa spelare och ständigt i hetluften.
När ställningen ännu var 0-2 fick Sverige ett mål av Antonia Göransson bortdömt. Sofia Jacobsson var offside men deltog inte i spelet. Antonia hade för övrigt två andra bra målchanser.
- Det verkar som om många spelare varit bänkade i sina klubblag och därför inte kom upp i tempo, analyserar Calle Barrling.
- Sista halvtimmen började det komma och därför är jag optimistisk inför matchen på onsdagen mot Norge.
Norge och Island spelade 0-0 i sin match på måndagen.
Publicerad 2009-07-13 kl 19:54

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto