Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Om spelarna själva fick bestämma

146 spelare i Damallsvenskan röstade fram Årets spelare, Årets Stjärnskott och Årets Skådespelare i damfotboll.com´s rundringning.

Resultatet understryker vad även andra kommit fram till.
Årets stjärnskott blev inte helt oväntat Linnea Liljegärd (Kopparbergs/Göteborg). Ingen annan kunde utmana henne. Linnea fick nio av tio klubbars röst. Enda inbrytningen gjordes av Sofia Jacobsson (Umeå IK) som fick en röst.

Årets Bästa spelare blev alltså Caroline Seger, (Linköpings FC). Fem klubbar hade henne som etta. Starkaste hotet stod Therese Sjögran, (LdB FC Malmö) för. En röst fick målvakten Sofia Lundgren, Linköpings FC.

Sedan lade vi till ytterligare en utmärkelse. Det är upp till var och en att ta spelarrösterna på allvar eller tycka något annat. I klassen Årets skådespelare delas förstaplatsen av Ramona Bachmann och Elaine Moura, båda Umeå IK. Dessa begåvade spelare fick röster av spelarna i vars åtta klubbar som tyckte att de försökte fejka till sig frisparkar och fördelar av domaren. Hammarbys Nazanin Vaseghpanah fick två röster.

I omröstningen av Årets Drömträff fick vi ett par svar, nästan samtliga hade tillägget att det är för svårt att rösta på eftersom TV visar så lite damfotboll att många snygga mål därför aldrig serveras de som vill konsumera dem.

Två klubbar (Umeå IK och Kopparbergs/Göteborg) deltog ej i damfotboll.com´s omröstning.

Publicerad 2009-12-31 kl 14:36
Annons
Annons
Annons