Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Överdriven fara för Kristianstads DFF

Risken att Kristianstads DFF tappar sin plats i Damallsvenskan av ekonomiska skäl är inte överhängande.

På tisdagen förekom mediauppgifter om att elitlicensen var i fara för KDFF om man inte kunde uppvisa positivt eget kapital den siste augusti.
- Vi bantade vår budget med 400.000 till i år, har mycket låga kostnader för oss själva, men kan inte påverka de fasta såsom resor bland annat. Tyvärr har vi liksom andra föreningar fått vidkännas kraftigt minskade sponsorintäkter, förklarar KDFFs ordförande Ulf Berglund.

Svenska FFs licensnämnd offentliggjorde för drygt en månad sedan en analys av Damallsvenskans klubbars ekonomi. Det var där det framgick att läget var allvarligast för Djurgårdens IF DFF med en brist på drygt 1,8 miljoner i eget kapital. För Kristianstads DFF stannade det på 145.345 kr.
- Licensnämnden godkände föreningens handlingsplan, förklarar Kjell Sahlström i Svenska FF.
- Det innebär att Kristianstads DFF har fram till den siste december på sig att visa positivt eget kapital. Man ska emellertid se till att inte ha skulder, obetalda räkningar m m per den siste augusti. Enligt handlingsplanen Kristianstads DFF lämnade och licensnämnden grundade sitt beslut på ska föreningens elitlicens inte vara i fara för 2010.

Publicerad 2009-07-22 kl 11:45
Annons
Annons
Annons