Pia imponerades i WPS-premiären

Dam

Det blev en flygande start för Women’s Professional League när Los Angeles SOL besegrade Washington med 2-0 inför cirka 15 000 åskådare. Marta spelade fram till ett mål.

Det var en fantastisk atmosfär innan matchstart med massor folk som kommit till Home Depot för att se matchen. 15 000 åskådare kan inte nämnas som något annat än succe!

Johanna Frisk var inte med i den historiska matchen men det stora affischnamnet Marta var det förstås och matchen i matchen mellan Marta och Abby Wambach, den vann Marta med två målgivande passningar.

Och publiken bjöds på en underhållande match där det stora intresset förstås tilldrogs Marta vs Abby Wambach. Men det blev istället en spelare från Japan som överglänste de bägge, Aya Miyama. Hon var bäst på plan! Hennes spel på mittfältet var lysande och det var också hon som slog inlägget till den historiska målskytten Allison Falk när hon nickade in 1-0 redan efter 6 minuter. Den entusiastiska publiken lyfte Los Angeles SOL som pumpade på med bra tempo matchen igenom men dom fick vänta länge innan nästa mål kom. Marta spelade fram till fransyskan Camille Abily som lobbade över en utrusande Brianna Scurry i matchen 87:e minut.

Abby Wambach som gjorde debut efter att tragiskt brutit benet inför OS ifjol blixtrade till ibland och hade bl a en bra chans i första halvlek men Sols målvakt, Karina LeBlanc, kom ut från målet och gjorde en fantastisk räddning.

Washingtons Freedoms coach Jim Gabarra var trots förlusten rätt nöjd efter matchen:
- Defensivt hade vi fullt upp att göra med att neutralisera Marta och Han Duan. I offensiven saknade vi Lisa de Vanna som är lätt skadad. Hon behövs med sin snabbhet för att vi kunna skapa ett större tryck i djupled. Vi kommer att bli bättre vad det lider.

Los Angeles Sols tränare Abner Rogers var förstås nöjd med vinsten.
-Jag är mycket glad över vinsten men det finns ändå saker att förbättra. Spelet var stundtals bra och kommer att bli bättre med tiden.

Pia Sundhage var på plats med sin assisterande förbundskapten Hege Riise.
- Vilken härlig start det blev på ligan, massor av folk och bra fotboll. Vi kunde konstatera att de utländska spelarna vi såg i matchen höll hög kvalitet. Det blir en bra fotbollsmiljö för samtliga spelare att utvecklas i. Vi ser fram emot nästa match!
Publicerad 2009-03-30 kl 10:27