Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Pia Sundhage blir författare

Det var slumpen som avgjorde när Pia Sundhage bestämde att skriva en bok om sig själv. Hennes mentor Elisabeth Sohlin kom med idén som Pia fastnade för direkt.

Pia berättar:
-Under min tid i KIF Örebro hade jag två mentorer, Bengt Simonson och Elisabeth Sohlin. Den senare har jag haft många samtal med kring andra saker än just fotboll och taktik, utan mer kring ledarskapsbitar. När jag flyttade till Kina fortsatte vi att hålla kontakten. Det har varit mycket givande för mig. Vid en tidpunkt när vi sågs på hemmaplan i Örebro tog Elisabeth upp frågan om att skriva en bok. Till saken hör att jag alltid skrivit dagbok och boken kommer växelvis att innehålla mina dagboksanteckningar och Elisabeths funderingar kring mina berättelser. Den formen tyckte jag passade mig, en slags levande berättelse som följs upp av funderingar som Elisabeth har och utvecklar till en story i storyn, säger Pia.

När beräknar ni att boken skall komma ut och till vilka vänder den sig i första hand?
- Den är tänkt att komma ut någon gång nästa vår, kanske i mars och jag hoppas att både spelare, tränare och ledare i flera idrotter ska gilla den. Vi kommer också att ge ut en engelsk version, tillägger Pia.

Publicerad 2009-03-18 kl 16:54
Annons
Annons
Annons