Piteå IF höll hela vägen till Damallsvenskan

Dam

Piteå IF hade inte förlorat någon bortamatch i Norrettan och den vanan bröts inte i den mest avgörande borta mot BK 30.PIF vann med 2-1 (1-0).

BK 30 var nykomling i årets serie och avslutade den som bästa damlag i distriktet med att spela jämnt mot serisegrarna.
Marisa Brown gav Piteå ledningen efter 18 minuter med ett skott via ribban i mål.
En kvart in på andra halvlek ökade Linnea Nilsson Vaara till 2-0.
BK 30 höjde sig i andra halvlek och hade bättre rörelse i spelet utan boll. Välförtjänt följde kvittering i mitten av halvleken genom Emma Nilsson som nickade i mål efter hörna.
PIF kunde som vanligt förlita sig på sitt starka försvar och hålla undan till den befriande slutsignalen

Publicerad 2008-10-18 kl 23:50