POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Piteå IF utan tränare leder nu Norrettan

När konkurrenterna i Norrettan sedan ett par månader tillbaka hade sin organisation kring laget klar saknade Piteå IF tränare.

Ingen på många mils avstånd ville träna tjejerna.

När föreningen äntligen fick napp dröjde det inte länge innan nye tränaren hade fått annat civilt jobb och hoppade av. Det blev då till att börja om med rekryteringen för att andra eller tredje gången. Till slut återstod bara att vädja till Håkan Norberg som i fjol hade tackat för sig efter tre säsonger. Återstod sedan för Håkan att även övertala några spelare som tröttnat på strulet och tänkte sluta. Linnea Gjersvold, rese i försvaret, var nära att välja Umeå Södra och få spela i Damallsvenskan.

Håkan fick ihop större delen av det gamla gänget men två Piteå-spelare finns den här säsongen i Skåne. Målvakten Sonja Fransson spelar i Vittsjö GIK och Therese Pettersson, som är tvåa i Söderettans skytteliga, har förstärkt serieledande Stattena IF.
Men Piteå IF har också kunnat räkna in nyförvärv som dessutom blivit riktiga förstärkningar. Tyvärr lämnade Laura Kane efter halva säsongen men ersattes av två andra amerikanskor Marisa Brown och Kim Bonilla. Från QBIK kom Charlotte Nygren och tillförde allsvensk rutin.

Piteå har skuggat Eskilstuna United. Först när de möttes i höstmatchen för en vecka sedan i Eskilstuna passerade PIF efter seger med 4-2. Nu är Norrbottens-laget det jagade även om Gideonsberg lär få svår att hålla undan i lördagsmatchen i Piteå.
Det blir till att ta fram liten bragdstämpel om PIF, efter att nästan ha stått på randen av att tvingats dra sig ur under försäsongen, klarar att hålla undan och i så fall bli nordligaste laget i Damallsvenskan 2009.

Publicerad 2008-09-13 kl 08:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå