Piteå IFs andra seger för i år

Dam

Piteå IF inledde återstarten i Damallsvenskan som man började i våras - med seger, denna gång mot KIF Örebro. Det har bara blivit två segrar. 2-1 väger tungt i jakten på nytt kontrakt.

Piteå-publiken är den i enda i Damallsvenskan som inte sviker sina favoriter. 1.690 kom för att se ett på flera platser förnyat PIF. De tre nigerianska spelarna har inneburit ett lyft, i synnerhet mittbacken Onome Ebi. Men allra mest ändå amerikanska Jennifer Nobis med sitt kraftfulla spel. Det var hon som nickade in ledningsmålet på June Pedersens hörna efter en kvart och hade ytterligare några bra avslut mot Kristin Hammarström i KIF Örebros mål.

Sanna Talonen kvitterade strax före halvid för gästerna. I början av andra halvlek skadade hon sig i en kollision med PIFs målvakt Stephanie Labbé och måste bryta en stund senare. KIF Örebro är hårt skadedrabbat redan innan.

Tio minuter före bytte hemmalaget in Erika Nilsson-Waara och två minuter före slut gjorde hon segermålet på Jennifer Nobis och June Pedersens förarbete.
- Våra satsningar under uppehållet siktade på att ta poäng i den här matchen och nu fick vi en kick som pekar på att det blir kamp ända in i kaklet om vem som ska få stanna kvar i Damallsvenskan, säger PIFs tränare Peter Grundström.
- Jag är litet orolig för att KIF Örebro får svårt att hjälpa oss sin nästa match mot Kristianstad eftersom Edda Gardarsdottir fick sitt tredje gula kort och inte kan vara med då. Själva har vi Sunnanå borta i ett derby som alltid är ovissa.
Publicerad 2009-09-27 kl 19:09