Piteå klarade sig hyggligt mot Umeå IK

Dam

1-3 mot laget som vunnit nästan allt är ett fullt godkänt resultat för Piteå IF som tog emot Umeå IK i Arcushallen inför drygt 500 åskådare på söndagen.

Hemmalagets Mari Lundqvist lyckades dessutom dundra in kvittering efter att Mami Yamaguchi gett UIK ledningen i mitten av första halvlek.
Glädjen över kvitteringen varade knappt två minuter i början av andra halvlek när Emmelie Konradsson återgav mästarna ledningen. Sofia Jacobsson gjorde 3-1 med viss assistans av hemmaförsvaret en kvart före slut.
- Nog fick vi öva försvarsspel och det var mycket nyttigt, konstaterade PIFs tränare Peter Grundström.
- Vi tvingades också till att spela i högt tempo.

UIK mönstrade mittfältet i startuppställningen Lisa Dahlkvist - Hanna Ljungberg - Mami Yamaguchi och mot dem ställdes PIFs Janina Sundqvist - Mari Lundqvist - Lina Johansson. Damallsvenskan nykomlingar klarade den testen fullt godkänt.

Hanna Ljungberg spelade bra första halvlek men det är tydligt att hon bli än viktig kugge i årets UIK. Likaså spelade Elaine bara första halvlek och Ramona Bachmann inte alls. Hon är på landslagsläger i Schweiz.
- Våra var litet styva i benen efter de två träningspass vi haft här i Luleå. De är inne i hård grundträning. Det har varit en mycket positiv helg för oss, sammanfattar UIKs tränare Mika Sankala.
Publicerad 2009-02-15 kl 18:18