Piteå skrällde mot Umeå

Dam

När toppen mötte botten i damallsvenskan - var det nära seger för bottenlaget Piteå.

Nykomlingen ledde med 1-0 i 61 minuter innan storlaget Umeå kunde kvittera till slutresultatet 1-1 med bara fem minuter kvar att spela.

Piteå, före matchen trea från slutet på blott fyra poäng, tog ledningen mot svenska mästarlaget och tabellettan Umeå i den 25:e minuten. Efter total dominans från Umeås sida, med bland annat fem raka hörnor, gjorde Piteås Johanna Lindahl 1-0 efter förarbete av June Pedersen.

Umeås målspruta Ramona Bachmann gjorde dock sitt åttonde mål för säsongen när hon i den 86:e minuten kvitterade till 1-1.
Umeå kom till Piteå med nio segrar och bara en förlust i bagaget. Oavgjort mot Piteå innebär att laget leder ligan med två poäng före Göteborg och fem före tvåan Linköping. Piteå ligger kvar på tionde plats.