POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Piteå vägrar ge upp

Med två matcher kvar finns det hopp om än så litet att Piteå skall klara sig kvar i Damallsvenskan.
Att ge upp, finns inte på kartan.

Inte om man får tro Maria Åhlund, stabil back i Piteå som inte missat en match i år.
- Nej, vi ger inte upp utan lever på det lilla hopp som fortfarande finns, säger Maria.

Vad känns som värst mitt i den här turbulensen med snack om nedflyttning, små men dock fortfarande chanser att klara er kvar eller en konkurrent med samma sits men ändå med tre poäng mer än vad ni har?
- Det värsta är att vi nog ändå känner att vi som nykomlingar trots allt hängt med bra i Damallsvenskan. Poängmässigt ser det kanske inte så bra ut men vi har nog bjudit på tuffare motstånd än många andra nykomlingar i serien mäktat med. Hade det varit fem omgångar till att spela tror jag att det varit en större fördel för oss än flera andra lag, säger Maria.

Ni är starka med andra ord?
- Ja, och envisa. Vi har lärt oss mycket under året och att en kvalitetshöjning skett inom laget är utan diskussion. Man får små aha-upplevelser under varje allsvensk match, som man tar till vara på och utvecklar själv senare. Det finns mer att ge inom en men det gäller att kunna lära sig att plocka fram det.

Vad är erfarenheten av de värvningar som spelat hos er i år?
- Både bra och mindre bra. De tre kanadensiskorna fick stor press på sig och när det inte omedelbart blev succé tog dom på sig skulden för misslyckandet. Det blev helt enkelt för mycket för dem. Vår målvakt Stephanie Labbé är den enda som är kvar. Under uppehållet hanterade vi mycket av det här och vi har en jättebra stämning i truppen där även de sist tillkomna spelarna också har smält bra in i truppen.

Två matcher återstår för Piteå IF som återfår Emelie Lövgren i truppen efter en tids sjukdom. Hon drabbades av körtelfeber tidigt i höst men har nu fått klartecken av lagläkaren att köra för fullt.

Publicerad 2009-10-30 kl 10:27

DAM

Frågetecknet i Spanien: varför bänkades Asllani?

Frågetecknet i Spanien: varför bänkades Asllani?

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå