Plötsligt lossnade det för Manon Melis

Dam

Tre riktigt bra målchanser missade LdBs Manon Melis i början mot Piteå IF, men strax före halvtid gjorde hon sitt första i årets Damallsvenskan och i andra följde ytterligare två.

LdB FC vann med 7-0 (3-0. Det var andra matchen i rad LdB FC vann med samma siffror. De ska dock ses i ljuset av att de nåtts mot två nedstigningskandidater (Stattena i förra matchen). Kristianstads DFF löper allvarlig risk att drabbas i nästa omgång.

Redan efter en halv minut gav Therese Sjögran LdB FC ledningen med ett praktskott. Sedan var resten av matchen kattens lek med råttan.
Piteå-spelarna fick jaga boll och de man erövrade lyckades man inte behålla inom laget.
- Vi viker ner oss över hela banan. Det finns mycket att gå igenom för oss efter den här matchen, säger PIFs tränare Peter Grundström.

Knappast något positivt går att leta fram, tyvärr en mycket negativ. Kaylyn Kyle skadade sig vid en duell nära sidlinjen och fick bäras ut på bår. Det kan vara en allvarlig knäskada. Detta hände när bara några minuter var kvar av matchen.
Piteås enda riktigt lyckade anfallskombination avslutad i LdB FCs straffområde var när June Pedersen kom igenom en kvart före slut.

LdB FCs mittfältare Renata var mer eller mindre inblandad i förspelet till alla de sju målen. Hennes eget 2-0 var en praktnick med fantastiskt "häng" efter hörnan av Therese Sjögran, som återgått till den vanliga varianten.

Sedan gjorde Manon Melis 3-0.
4-0 lobbade hon in mot bortre stolpen.
Renata vände bort två försvarare med en Pelé-fint och gav Manon läge för 5-0.

Pavlina Scasna var en av dem som beredde Piteå-försvaret mest besvär att stoppa. Hon rörde sig ständigt och varierade passningar med egna genombrott. Bara två minuter efter förra målet nickade hon in 6-0 (pass Renata) och gjorde även sista målet minuten före slut.

- Therese Sjögran, Manon Melis och Pavlina Scasna visade sin kraft i djupledsspel och snabbhet. Det var nyckeln till att vi gjorde så många mål, sammanfattade LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
Publicerad 2009-04-18 kl 23:18