Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Publikbaksmälla i Damallsvenskan

Nu visar sig misslyckandet i EM på läktarna i Damallsvenskan. Publiksnittet sjönk drastiskt i första omgången efter det långa uppehållet.

Före detsamma låg det på 870 åskådare per match med draghjälp främst av Piteå IFs och Umeå IKs hemmamatcher.

Snittet för de senaste sex matcherna är 638. Toppmötet Djurgården - LdB FC lockade bara 234 som kom för för att se bland andra några av EM-lagets bästa spelare. 3.830 sammanlagt på de sex matcherna gör den 17:e omgången till den näst publikglesaste i år.

EFD:s ordförande Susanne Erlandsson kommenterar:
– Jag kan bara konstatera att siffrorna är dåliga och att jag är besviken över utvecklingen. Före EM jobbade vid med olika scenarier beroende på hur vi skulle lyckas. Det ena var att vid ett misslyckande skulle vi (centralt) bygga aktiviteterna kring jämnhet och spänning i Damallsvenskan.
Vi har bl.a. haft bannerannonsering men det har uppenbarligen inte räckt för att locka folk till arenan och man kan fråga sig varför. Man kan också fråga sig om klubbarna gjort tillräckligt själva för att dra folk till arenan, avslutar Susanne.

Det är priset för damlandslagets insats i EM klubbarna nu får betala.
Marginalpubliken har gått förlorad och damfotbollens belackare har vunnit. Det blir en lång uppförsbacke för att vinna dessa åskådare tillbaka. Inte ens uddamålsvinsten mot Belgien eller en betydligt större mot Azerbaijan nästa gång i VM-kvalet lär vända på intresset för Damallsvenskan i år.

Publicerad 2009-09-30 kl 11:54
Annons
Annons
Annons