POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

QBIK-vinst trots utvisning

Ett snabbt ledningsmål i första halvlek, två snabba mål i början av andra halvlek och en utvisning i slutet på matchen, så såg matchen mellan QBIK och Dalsjöfors GoIF i Söderettan ut.

Den slutade 3-0.
QBIK tog ledningen i den åttonde minuten av första halvlek. Stina Björkström kom fri framför Sofia Löfdahl i Dalsjöfors-målet, fint framspelad av Allison Mallams. Och bara fyra minuter senare kunde hemmalaget ha ökat ut sin ledning, men Sofia Löfdahl räddade säkert bollen.
I den 21:a minuten fick gästerna ett läge att kvittera då Jessy Sharro kom nästan fri med Laura Boyer i QBIK-målet, men två QBIK-försvarare störde henne så Laura kunde rädda enkelt.
Några minuter senare var det Malin Fors i Dalsjöfors som kom fri med hemmalagets målvakt, men Laura Boyer gjorde en kanonkräddning. Lite senare kom Allison Mallams fri, då räddade Sofia Löfdahl säkert.

QBIK började bäst även i andra halvlek. Redan i den 53:e minuten kom Stina Björkström helt fri, men hon sköt precis utanför. I den 60:e minuten kom åter Malin Fors fri med Laura Boyer, men även hon sköt bollen utanför målet. I stället kunde hemmalaget göra 2 – 0 i den 61:e minuten genom Josse Johansson, perfekt framspelad av Hasna Mohamed. Och minuten senare gjorde Hasna Mohamed själv 3 – 0.
Några minuter senare blir Erica Ericsson i QBIK målchansutvisad. Men frisparken för gästerna som följde direkt på detta resulterade i ingenting, inte heller i 82:e minuten på ytterligare ett friläge som Laura Boyer räddade.

– En typisk match i lite motgångsläge, säger Ethem Muameleci, tränare i Dalsjöfors GoIF.
- Vi hade fem klara målchanser. Lite tråkigt att vi inte kan göra 0 – 1 och att det sen blir 2 – 0 till QBIK. Det är synd att vi inte kan ta vara på våra målchanser. Men vi kämpar på mot Sjöbo hemma i nästa match, och den matchen ska vi bara vinna. Det var mer vilja i vårt lag i dag mot sist. Men QBIK vinner ju välförtjänt. Det var mycket ställningskrig idag, avslutar Ethem.

– Jag är helnöjd med 3 – 0, säger Jan Svensson, tränare i QBIK.
- Litet synd med utvisningen på slutet. Spelmässigt sett var det ingen höjdarmatch. Shana Chibidakis är en klippa, som tyvärr blev skadad idag. Och det är klart vi vill ha henne, Laura Boyer och Allison Mallams kvar i föreningen. Vi ska sätta oss ner med hela truppen i uppehållet om två veckor. Men nu känns det som om kontraktet är klart, trots ett jämt mittenskikt. Och vi klättrade nog i tabellen nu.

Text: AnnaKarin Johansson

Publicerad 2008-09-14 kl 17:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå