POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Radiojinglar mot domarprotester

I danska lokalradiostationer kommer man de närmaste två månaderna att kunna lyssna till hur föräldrar vid barnens fotbollsmatcher förolämpar domarna.

Dansk Boldspil Union tillsammans med Team Danmark och Danmarks Idrottsförbund ska driva en kampanj för bättre hyfs bland åskådare vid ungdomsmatcher.
Man har spelat in tillrop vid en turnering och gjort korta klipp som ska sändas i radio.
Avsikten är att sätta igång en debatt om var gränsen går när det gäller publikens, tränares, spelares och domares agerande vid matcherna, skriver DBU på sin hemsida.

Flemming Toft, känd från Danmarks TV2, har själv varit tränare och finns ofta vid sidlinjen. Hans inställning till föräldrarnas engagemang är klar.
- Upphetsade föräldrar som uppviglar till fotbollsvåld med "ta honom/henne", "tryck till honom/henne" samt "domarjävel" tycker ungarna varken är rätt eller riktigt - eller roligt utan närmast pinsamt. Kampanj en är en bra idé eftersom inblandningen från föräldrar deras språkbruk och uppförande är ett ökande problem, säger Flemming Toft.

- Lyckligtvis är stämningen och ramarna kring många ungdomsmatcher riktigt positiv, men tyvärr finns det några tränare och föräldrar som helt har missförstått sin roll när de är med barnen på fotboll och det kan vara svårt för andra föräldrar att säga något till dem. Därför hoppas vi att vi kan få igång en debatt både på sidlinjen och i klubbarna, säger Enrique Cordova som är DBUs Fair Play-ansvarige.

FOTNOT: Exempel från en av de provocerande jinglarna. "Dommer mand. Din latterlige amatør. Hvor fanden har du trukket de briller henne? Det er godt. Spark ham ned, Gå efter knæet.”

Publicerad 2008-09-22 kl 12:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå