Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Rågsved fyller upp i Norrettan

Rågsveds IF förlorade sina matcher i kvalet till Norrettan i höstas men får nu chansen att fylla luckan efter Bälinge IF sedermera Uppsala DFF.

- Vi har gått efter resultaten i kvalgrupperna. Av de div 2-lag som hamnade under strecket var IFK Värnamo bäst och därnäst Team Hudik. Båda avböjde dock erbjudandet att ta steget upp, säger Björn Eriksson i SvFFs tävlingsgrupp.

Sist hamnade Rågsveds IF som fick samma erbjudande. Föreningen hade styrelsemöte på onsdagen och man beslöt att acceptera.

- Vi är väl medvetna om att vi ligger efter både planeringsmässigt och även när det gäller rekryteringen. Nu måste truppen omgående utökas med fem spelare, säger RIFs tränare Johan Eklöf.
- Vi har dock en startelva som nog ska stå sig väl. Det ska bli en oerhört roligt och spännande resa att få jobba stenhårt för varje poäng och för första gången på många år slå ur underläge.

Rågsved spelade senast i Norrettan 2004.
Spelare med erfarenhet från Damallsvenskan är målvakten Katarina Wicksell(Djurgården/Älvsjö och Hammarby) samt Lisa Arnell, Hammarby. Hon har varit div 2-seriernas skyttedrottning de senaste säsongerna.
- Vi får två långresor till Umeå (Umeå Södra och Mariehem) samt Sundsvall och Borlänge (Kvarnsveden) men det ska vi klara inom ramen för vår budget, säger Johan Eklöf.
- Vår hemmaarena Hagsätra ip håller på att renoveras och byggas ut så vi kommer även att klara de utökade kraven.

Publicerad 2009-01-15 kl 15:00
Annons
Annons
Annons