Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Rehn om ligan: "Något stort på gång"

Foto: SCANPIX

Damallsvenska AIK-Göteborg sågs av 433 åskådare medan herrmatchen AIK-Gefle några timmar och hundratals meter bort lockade drygt 31 gånger så många.
Ännu ett kvitto på tillvarons ojämlikhet eller ett bevis på att damallsvenskan är på väg framåt?
- Det är nåt stort på gång i år. Går man någon annanstans utanför Sverige så hade man varit glad om det kommit 43, säger Stefan Rehn.

Den före detta landslagsmannen, VM-bronsmedaljören, Djurgårds- och IFK Göteborgsprofilen är någon som borde veta.

Efter en kort karriär som herrtränare är han sedan i fjol huvudansvarig i damallsvenska Göteborg.

- Det känns som damallsvenskan är på gång. Titta bara på Hammarby, som spelade på Tele2 och lockade 1 600 pers. Det är riktigt bra. Och AIK, vi hade 9-0 på dem i fjol, och nu fick vi bara 2-0. De har höjt sig ordentligt, så det talar för att det blir en jämn serie i år och det tjänar ju alla på, säger han.

Melis avgjorde med klass
Matchen mot AIK avgjordes när Manon Melis gjorde en klassnedtagning och sköt in 2-0-målet efter en knapp timmes spel. AIK pressade sedan på i medvinden, men närmare än ett par halvfarliga långskott kom de inte.

Medan en del av AIK-spelarna duschade och tog sig till Friends Arena för att se herrmatchen, fortsatte Rehn sitt resonemang.

- Produkten blir bättre för varje år som går, och nu tv-sänds till och med alla matcher. Allt är proffsigare runt omkring och serien kommer bli jämnare i år.

TT: Min sexåring tycker att damallsvenskan är roligare att titta på i och med att det inte smäller i varje närkamp och spelarna hinner göra något med bollen. Håller du med?
- Jag köper det. Det blir öppnare matcher, inte så mycket frisparkar och mer utrymme för finesser även om de kanske inte alltid går hem. Herrallsvenskan är väldig fysisk. Här blir det friare spel, mer placeringar av boll och inte lika många varningar och stök.

- Jag vill ju inte klanka ner på herrallsvenskan på något vis, men det är inget fel på den här produkten heller.

TT: Du är en av få mer erfarenheter från båda "läger". Hur stor omställning var det för dig att gå från ett herrlag till ett damlag?
- Med killar kan man säga "gör det" och alla gör det. Till damspelare kan man inte säga så, för de svarar alltid "varför då?". Det gäller att hela tiden ha svar på varför man gör något, och jag försöker alltid förklara varför vi gör en speciell övning. Man vill ju inte stå där och inte ha svar när de undrar. Det är otroligt utvecklande för mig som tränare.

 

Publicerad 2015-04-12 kl 19:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons