Ribban stoppade Umeå

Dam

Umeå IK klarade inte av att bli mästare i Womens cup den här säsongen heller. Frankfurt vann på lördagen den andra finalen på hemmaplan med 3-2. Sammanlagt slutade finalmötena 4-3 till det tyska storlaget. Vem som stoppade Umeå den här gången? Ribban.

Umeå hamnade i ett 0-2-underläge men fick nerv i matchen då Marta fälldes i straffområdet i mitten av den andra halvleken. Lisa Dahlkvist sköt stenhårt in reduceringen från straffpunkten. När Petra Wimbersky smekte dit 3-1 på frispark en kvart före slutsignalen såg matchen ut att vara avgjord. Men rutinerade Frida Östberg ville annat. Med ett pressat markskott utanför straffområdet reducerade hon till 2-3 med sex minuter kvar av finalen.

Ett Umeåmål till hade räckt för att få lyfta pokalen tack vare fler bortamål. Men Frankfurt höll undan. Tack vare ribban som hindrade två Umeåskott från att gå i mål i slutet av matchen.

Publicerad 2008-05-24 kl 16:23