Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Richard Holmlund åter till Seychellerna

12å

KIF Örebro förlorar sin tränare Richard Holmlund som blir förbundskapten på Seychellerna, ett örike i Indiska oceanen utanför Afrikas östkust.

Det är inte första gången han tränar fotbollslag i Seychellerna.
- Efter OS 2004 tränade jag St Michel United Sport Clubs herrlag. Umeå IK hade varit där tidigare. Det är gamla kontakter som gjort att jag nu fått erbjudandet att bli förbundskapten för Seychellernas herrlandslag och U21-landslaget, berättar Richard.

Hur länge kommer du att stanna?
- Jag har kontrakt över 2011. Sedan vet man inte om det dyker upp något annat i den delen av världen.

Du återvänder väl förr eller senare till Sverige?
- Jag har trivts utmärkt i Örebro under de drygt två åren jag tränat KIF och har haft skickliga medarbetare i Bernhard Nilsson (som nu tar över) och Kassem Amin. Det har varit roligt att se hur spelare som Marina Pettersson, Elin Magnusson och tvillingarna Hammarström utvecklats ytterligare som fotbollsspelare. Det är jag verkligen stolt över.

ANNONS

Oavsett placeringen i sluttabellen kommer 2009 att bli KIF Örebros bästa i Damallsvenskan. Så många poäng som 32 har laget aldrig tagit under en säsong, och det återstår sex omgångar efter EM.
- Vad vi saknar är en måltjuv som Linnea Liljegärd eller Manon Melis. Då hade KIF Örebro varit med och spelat om medaljerna redan i år, säger Richard.
Spelas damfotboll även på Seychellerna?
- Ja Umeå IK mötte ett lag där under sitt besök men volleyboll är större på damsidan. Vi får se när jag blir varm i kläderna (Seychellerna har tropiskt klimat, reds anm) om jag får göra någon insats även för damfotbollen där.

FOTNOT: Richard Holmlund efterträdde Pia Sundhage i KIF Örebro när hon ett par veckor före seriestarten 2007 slutade för att bli assisterande förbundskapten för Kinas damlandslag.
Publicerad 2009-07-31 kl 10:36

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto