Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Rohlin – revanschsugen backklippa

Den dåliga nyheten: Sverige utslaget av Norge i EM, den goda för Linköpings FC: Alla lagets sex spelare i EM-truppen är tillbaka utan skador.


Det vill säga Kosovare Asllani, Jessica Landström, Petra Larsson, Sara Larsson, Charlotte Rohlin och Caroline Seger. Inte minst viktigt är att lagkaptenen själv, Charlotte Rohlin, tilltalsnamn ”Lotta”, är pigg och fräsch. Damfotboll.com fick en snabbintervju med henne.

Du har haft ett mycket bra år, både i Damallsvenskan och i landslaget och fått massor av beröm…

- Ja, det har gått bra, instämmer LFC:s utsökt tekniska mittback. Det som hände i mästerskapet är något man tar lärdom av, men det är dags att lägga allt bakom sig, menar Lotta, tillbaka i ”vardagslunken”. Det är bara att ladda om batterierna och det ska bli roligt att satsa i laget igen. Oavsett hur det hade gått i EM så finns det mycket annat vi har att spela för.

Nu fick ni ju, något oväntat, några extra vilodagar och sovmorgnar på hemmaplan, efter Finlandsäventyret. Inte så tokigt, eller?

- Nej… det kan ju vara positivt, instämmer Lotta med ett skratt. Sedan är det också positivt att få träffa laget igen och få några fler träningspass före de viktiga matcherna.

Ja, vad tycker du om det digra programmet ni har i höst?

- Mot Djurgården gäller det att lägga hundra direkt, med eller utan deras Sara Thunebro, menar Lotta Rohlin.

När det gäller Damallsvenskans fortsättning, med LFC två poäng efter Umeå IK, är det väl inte helt omöjligt…?

- Nej, gud nej! Ingenting är omöjligt, det är många matcher kvar och det är viktigt att vi lever i nuet, tar en match i taget och inte tänker på andra turneringar. Champions League är någonting helt nytt och jag vet ingenting överhuvudtaget om våra motståndare FC Zürich. Men man får ju tänka på att ladda batterierna som alltid när man möter ett bra lag. Det ska bli riktigt spännande, tycker LFC-lagkaptenen.

Du har varit Linköping trogen i många år nu, först i Kenty, nu i LFC – har du funderat på miljöombyte, andra klubbar, lockar utlandet? Anbuden kommer säkert efter EM.

- Klart jag har tänkt på det, många gånger, alla säsonger. Man är självklart öppen och vill lyssna på anbud, men för min del har det hittills inte känts som att man vill sticka. Med miljön här i Linköping och de förutsättningar som finns i klubben, det är inte många lag som har det så. Jag har utvecklats här och utvecklas fortfarande, då finns det ingen anledning att lämna för något annat mer osäkert, förklarar Charlotte Rohlin, som tillägger att hon inte har några planer på att trappa ner i sitt fotbollsspelande.

Det är naturligtvis trösterika ord att höra för höga vederbörande i Linköpings FC, Lottas lagkompisar, alla supportrar till Linköpings FC, landslagsledningen och alla fotbollsvänner i Sverige.

Text: Ulf Ståhlberg

Publicerad 2009-09-12 kl 09:00
Annons
Annons
Annons