Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Rosengård: "Vi är som Sovjet i hockey"

Foto: Scanpix

 Rosengård är så stor favorit till att vinna damallsvenskan för tredje året i följd att konkurrenterna känner sig slagna på förhand.
- Vi är som Sovjet i hockey på 70-talet, säger tränaren Markus Tilly.

 Han säger det inte skrytsamt, mer som ett konstaterande. För det finns inget som talar emot att Malmö-laget ska ta sitt femte SM-guld på sex år. I fjol förlorade Rosengård bara två av 20 matcher, mot Linköping, och vann serien med tolv poängs marginal.

- Men jag tycker inte att vi är så överlägsna. Det som skiljer oss från Linköping, Örebro och Göteborg är att de går på minor mot lite sämre lag. Det är nyckeln — att vi alltid är på topp, säger Tilly.

Rosengård har till den här säsongen värvat landslagsbacken Emma Berglund som är tänkt som ett mittlås tillsammans med Amanda Ilestedt. Samarbetet har successivt fungerat bättre och bättre.

- Det känns jättebra med Emma, även om det tar tid att bli ett perfekt mittbackspar. Vi är på god väg - pratar mycket med varandra på träningarna och ger varandra kritik och beröm.

För att kunna ge Wolfsburg en match i Champions League satsade Rosengårdspelarna på att bli tuffare. Det har varit hårda tag på träningarna.

- Det ryts till på träningarna och fajtas på planen. Vi tävlar i allt och jag hoppas det blir slagsmål, också, säger Tilly skämtsamt.

- Att bli tuffare kan vi ha nytta av även i damallsvenskan mot lag som exempelvis Örebro som spelar ganska tufft. Det kan vara bra att ta till om spelet inte funkar som det ska.

Rosengårds kanske tuffaste utmaning den här säsongen blir att locka fler åskådare till Malmö IP.

- Vi hoppas att de 5 700 som kom till Wolfsburg-matchen såg klasspelet och kommer tillbaka.

- Vi har ju motsvarigheten till Ronaldo och Messi i spelare som Marta och Mittag.

Favoritskapet är inget ok för Rosengård.

- Det känns jättebra. Målet är ju att vinna och vi känner ingen oro för att vara favoriter, säger Ilestedt.

Publicerad 2015-04-07 kl 19:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons