Rosengård vidare till åttondelsfinal i CL

Dam

Rosengård hade krattat manegen väl inför hemmamötet med ryska Rjazan. Malmölaget säkrade avancemanget i Champions League-fotbollen med en 2—0-vinst. Flera av spelarna drömmer om en europeisk mästartitel — den är snäppet närmare nu.

Bortamötet mot Rjazan i förra veckan var framför allt besvärligt ur en aspekt — det var långt att åka. I och med vinst i två matcher mot ryskorna med totalt 5—1 väntar nu åttondelsfinal i november för Rosengård.

Klasskillnaden var påtaglig inför 1 211 åskådare på Malmö IP. Rjazan var pressat att göra minst tre mål för att avancera. Men Rosengård bättrade i stället på sitt redan goda utgångsläge med två mål i första halvlek — båda signerade allsvenskans poängdrottning Anja Mittag.

I den 20:e minuten kom ledningsmålet som låg i luften från avspark. Mittag kunde placera bollen bakom Rjazans målvakt efter en fin passning från Marta. En kvart senare kom mål nummer två. Framspelare då var lagkaptenen Sara Björk Gunnarsdottír.

Ryskorna backade hem och många skånska bollar mot just Anja Mittag gick om intet i offsidesituationer.

Det klara svenska mästarlaget möter sin danska motsvarighet Fortuna Hjørring från Frederikshavn i åttondelsfinalen. Då blir resvägen kortare, men motståndet sannolikt svårare.

Publicerad 2014-10-15 kl 21:17