Rosengårds skräll - klarade oavgjort mot Wolfsburg

Dam

FC Rosengård har gett sig själva ett riktigt bra utgångsläge i damernas Champions League-kvartsfinal. Bortamatchen mot regerande mästarlaget Wolfsburg slutade 1-1.

Det ack så viktiga bortamålet gjordes av Marta efter ett mycket fint anfall. Amanda Ilestedt slog en lång boll som Ramona Bachmann nickade ner till Anja Mittag som i sin tur hittade Marta. Fri med målvakten gjorde hon inget misstag, utan sköt in bollen med vänsterfoten i målvaktens bortre hörn.

Målet kom mitt i ett stort Wolfsburg-övertag, men var inte orättvist då svenskarna spelade en taktiskt smart genomförd match och hade en målvakt i Zecira Musovic som egentligen inte gjorde ett enda misstag.

Defensiv uppställning

FC Rosengård ställde upp med en defensivt inriktad 5-3-2-uppställning - liknande den som Malmö FF använde sig av i herrarnas Champions Leaguespel i fjol - vilket gjorde det svårt för tyskorna (och deras lagkapten Nilla Fischer) att komma igenom. Kvitteringen kom dock tio minuter efter Rosengårds ledningsmål, när Verena Faisst hittade en lucka centralt och behärskat kunde placera in bollen bakom en chanslös Musovic.

Therese Sjögran började matchen på bänken, men byttes in redan efter en halvtimme då Line Röddik tvingades lämna planen på bår efter ha fått en armbåge i ansiktet.

Tidig utvisning

Wolfsburgs Caroline G Hansen blev utvisad med 20 minuter kvar efter att ha fällt Marta, vilket naturligtvis begränsade tyskornas möjlighet till forcering i slutet.

Nilla Fischer gjorde en bra match i Wolfsburg mittförsvar, men kunde inte hindra Rosengårdstrion Marta-Bachmann-Mittag vid målet.