POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Rosengårds vd: "Kanske ska lägga ner damfotbollen"

Foto: Scanpix

Mer pengar till herrlagen i Champions League och Europa League. Men ingen ändring för damerna. Det får Rosengårds vd, Klas Tjebbes, att rasa.
- Man kanske ska lägga ner damfotbollen, säger han till SVT Sport.

Herrlagen som spelar ute i Europa tjänar stora pengar samtidigt som det är en helt annan verklighet för damlagen. Nu planerar Uefa att ytterligare belöna herrlagen med mer pengar.

Champions League-lagen kommer få dela på 1,25 miljoner euro nästa år, det är en ökning med 25 procent jämfört med hur det är nu, enligt AFP.

I Europa League kommer prispengarna att gå från 232 miljoner till 380 - en ökning med 60 procent för de tre kommande åren.

Det är något som får Rosengård att rasa. Klubben har ett jätteläge att gå till semifinal i Champions League efter 1-1 borta mot Wolfsburg i den första matchen. Men att spela i Champions League är en ren förlustaffär för klubben.

- Om siffrorna stämmer är det återigen ett slag i ansiktet på damfotbollen. Eftersom vi redan bara får 0,6 procent av herrarnas pengar och om man sen ytterligare minskar den delen... Man vet inte riktigt vad man ska tro. Då kanske man ska lägga ner damfotbollen.

- Det är ju fantastiskt roligt att spela Champions League. Det är ju det finaste vi gör och för tjejerna är det en otrolig morot att få ha chans att vinna Champions League. För oss som sysslar med ekonomi är det märkligt att man måste betala för att få lov att vara med. Det finns uppenbarligen så mycket pengar inom Uefa. Men hittills har vi gått med förlust på att spela Champions League, enbart på grund av att vi är ett damla, säger han till SVT Sport.

Publicerad 2015-03-23 kl 18:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå