Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Rubensson har landat som högerback: "Där jag vill vara"

Foto: SCANPIX

Alltid är det någon som spelar på en annan position än sin vanliga i det svenska fotbollslandslaget. Det senaste omdaningsprojektet är Elin Rubensson, som nu ser ut att ha spelat till sig en högerbacksplats till sommarens VM.
- Att spela högerback eller högerytter är inte så stor skillnad, säger hon.

Det var förra året som Elin Rubensson egentligen gick från att ha varit lovande anfallare och målskytt till att ta steget ner till försvaret via mittfältet, i så väl klubblaget som landslaget.

Hon lovordades för sin insats, då som vänsterback, av förbundskaptenen Pia Sundhage efter förra årets Algarve Cup. Och när Sverige nu snart klarat av årets sejour på den portugisiska sydkusten verkar det ha blivit till en sanning:

Elin Rubensson är Sundhages förstaval som högerback inför VM i Kanada.

- Jag försöker bara ta varje chans jag får och spela så bra som möjligt. Sedan vem som spelar i VM har jag inte tänkt på. Jag försöker bara göra så bra jag kan och visa att jag vill spela.

- Jag trivs väldigt bra på högerkanten, det är där jag vill vara. Jag är mycket tryggare till höger än till vänster, och det tror jag syns i mitt spel också.

Speltid viktigast
21-åriga Rubensson har inför den kommande säsongen bytt Rosengård mot Göteborg. Den främsta anledningen är för att få speltid, efter att hon under ett par år haft det svårt att ta en ordinarie plats i det regerande svenska mästarlaget.

- Speltid är det viktigaste för mig för tillfället, att få den här rutinen och erfarenheten och hamna i de här situationerna varje match och inte bli runtflyttad. Det är lite det jag känner att jag har fått, kontinuiteten, i Göteborg, säger Rubensson, som av Göteborgs tränare Stefan Rehn i stort sett endast ses som yttermittfältare.

TT: Och ändå kommer du hit och får spela på an annan position?
- Hehe, ja. Men som sagt, det är ganska likt på högerkanten.

Sverige vann sin grupp i, men förlusten mot Brasilien gör ändå att det blir match om tredjeplats i stället för final.

Det innebär en ny match mot Tyskland, som Sverige (äntligen) besegrade i gruppspelet.

- Det är ju bästa tänkbara motstånd man kan få. Det ska bli kul att visa att vi kan slå dem en gång till.

- Vi har visat att vi är minst lika bra om inte bättre än dem nu. Att vinna med 4-2 är riktigt starkt.

Sembrant skadad
Målvakten Hedvig Lindahl har fortfarande problem med sitt stukade långfinger, som sparkades ur led mot Brasilien.

- Det är precis så att hon skulle kunna spela, och då lutar det väl mot att hon inte spelar, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Förutom de vanliga blåmärkena och ömmande musklerna som tre matcher på sex dagar ger upphov till så är Linda Sembrant tveksam till spel efter att ha fått en stämpling i ljumsken i segermatchen mot Kina.

- Det var en fot som kom upp. Det hon fick var en blödning. Det påverkar nerven, så hon kunde inte riktigt använda benet. Både för smärtan och att hon blev lite lam i benet, säger Mats Börjesson.

 

Publicerad 2015-03-11 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons