Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Saade sjunger EM-låten: "Det är en ära"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Eric Saade på dagens presskonferens.

Det blir Eric Saade som ska bära fram de svenska damlandslaget i sommarens EM-slutspel. "Winning ground" heter mästerskapslåten och det var en stolt Saade som presenterades på Friends Arena idag.

- Det här en arenalåt som hela Sverige ska leva med, sa Saade.

För första gången någonsin får ett dam-mästerskap i fotboll en officiell låt. Därför höll idag tävlingsledningen presskonferens där man för första gången spelade upp låten och presenterade artisten som ska framföra låten under finalen den 28:e juli på Friends Arena.

Valet föll på en av Sveriges populäraste artister – Eric Saade som tillsammans med bland andra Stefan Örn (som för övrigt är systerson till Pia Sundhage) skrivit mästerskapets officiella låt; "Winning ground".

- Det var en rolig utmaning. Man fick ingen garanti på att det skulle vara vår låt. Lyckades man skriva den tillräckligt bra så blev det vår låt. Så att det var en utmaning som var rolig och det är kul att man lyckades helt enkelt, säger Saade som tilläger att han har ett stort fotbollsintresse.

- Jag har spelat fotboll, så klart, under hela min uppväxt. Jag är en riktig fotbollsnörd – kollar på Champions League, om jag är ledig så sitter jag och spelar Fifa som alla andra boys, så jag är otroligt fotbollsintresserad. Att gå in här och stå på den här planen är ett av de största ögonblicken i min karriär på grund av alla fantastiska fotbollsspelare som sprungit här.

Och just att det inte funnits någon mästerskapslåt för damer under tidigare år gör det enligt Saade än roligare.

- Det är extra kul att vara först med en sådan satsning och försöka att få det så stort, för att jag tycker att det är kul att man satsar så mycket på dam-EM

Låten, "Winning ground" finns att ladda hem från och med imorgon.

Publicerad 2013-05-27 kl 15:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons